Szerezz értékes tapasztalatot külföldön gyakornokként!

Szeretnél néhány hónapra bekapcsolódni egy külföldi szervezet vagy cég munkájába? Pályázz külföldi szakmai gyakorlat ösztöndíjra! 

Találd meg a számodra ideális külföldi munkahelyet és munkakört a tanulmányaidhoz kapcsolódó témában, pályázz bármely képzési szinten, fejlődj szakmailag, és hazatérve váltsd kreditekre a kinti tapasztalataidat! 

A kinti megélhetésedet az ösztöndíj támogatja, de az is lehet, hogy olyan fogadóhelyet találsz, amely további anyagi segítséget nyújt, pl. szállást vagy étkezést biztosít, esetleg fizetést kínál.

Fontos, hogy a fogadóhelyedet neked kell megtalálnod, és a te feladatod felvenni velük a kapcsolatot. Ehhez segítségül összegyűjtöttünk neked pár tippet, hogy könnyebb legyen megtalálni a neked megfelelő szakmai gyakorlati helyet.

+ szakmai tapasztalat

A legtöbb munkahelyen elvárás az álláshirdetésre jelentkezővel szemben, hogy már rendelkezzen valamilyen munkatapasztalattal. Szeretnél úgy kilépni a nagybetűs életbe, hogy emiatt már nem kell aggódnod? Miért ne szerezhetnél tapasztalatot külföldön? Egy külföldi szakmai gyakorlat segít ebben. Pályázd meg álmaid állását ösztöndíjak védőhálójában!

+ magabiztosabb nyelvtudás

Porold le a nyelvvizsgádat és fejleszd tudásodat nemzetközi környezetben! A leendő munkáltatód az önéletrajzodat olvasva nemcsak azt látja majd, hogy a nyelvvizsga papírod mögött valós tudás van. Abban is biztos lehet, hogy idegennyelvű munkakörnyezetben is megállod a helyed, és a különböző akcentusok sem fognak ki rajtad!

+ nemzetközi kapcsolati háló

Egy külföldi szakmai gyakorlati időszak alatt olyan emberekkel találkozhatsz, akiknek hasonló szakmai céljai vannak. Tőlük nem csak sokat tanulhatsz, de az így kialakuló kapcsolatokra a későbbiekben is számíthatsz. A leendő munkaadód számára is pozitívum, ha nemzetközi kapcsolati hálóval rendelkezel, hiszen sosem lehet tudni, mikor jön majd jól valamely külföldi kontaktod az itthoni munkád során.

+ új személetmód

Azáltal, hogy megismered más országok módszereit, folyamatait, az ott élő emberek mentalitását, értékesebb leszel a munkaerő piacon. Kitűnsz majd a többi jelentkező közül, hiszen olyan innovatív módszereket, nyitott hozzáállást és fejlett soft skilleket hozhatsz haza, amikre a legtöbb munkaadó vágyik.

+ felejthetetlen élmények

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a külföldi szakmai gyakorlat nem csak a munkából áll. A munka utáni összejövetelek a kollégáiddal és az új barátaiddal, a hétvégi kirándulások és az online/offline szakmai konferenciák által napról napra több leszel.

Külföldi szakmai gyakorlatra az Erasmus+ ösztöndíj nyújt lehetőséget.

Tudj meg többet!

Hogyan találj szakmai gyakorlati helyet?
Fontos: a külföldi szakmai gyakorlathoz elnyerhető ösztöndíjak megpályázásakor nem egy előre meghatározott listából kell kiválasztani a gyakorlati helyet.
Blog Hallgatói ösztöndíjak Ösztöndíj Szakmai gyakorlat