Fejlődj nyáron is nemzetközi kurzusokon

Fejlődj nyáron is, és vegyél részt rövid távú, nemzetközi nyári kurzusokon!

A nyári egyetemek olyan, egyetemek által szervezett intenzív kurzusok, amelyek során általában egy konkrét területen szerezhetünk speciális tudást, de sok nemzetközi programban a fogadó ország kultúráját és művészetét ismerheted meg.

A külföldön töltött párhetes nyári egyetemek alatt fejlődik a nyelvtudásod, és akár a következő  külföldi tanulmányi féléved vagy szakmai gyakorlatod helyszínére is rátalálhatsz!

Több ösztöndíjprogramot is tudunk ajánlani, amelyek keretében lehetőséged van nyári egyetemeken részt venni.

A CEEPUS programban részt vevő országok egyetemei is szervezhetnek intenzív nyári kurzusokat. Ezekre a ceepus.info oldalon találhatsz több információt. Pályázni is ezen a felületen keresztül tudsz.

Az Erasmus+ programmal a hallgatók részt vehetnek Blended Intenzív Programokban (BIP): az 5-30 napos rövid távú mobilitásokhoz egy online kooperációs tanulási szakasz tartozik. A BIP nem kötődik kötelezően akadémiai szemeszterhez, megvalósulhat nyári egyetem formájában is. Minimum 3 ECTS kredit megszerzése kötelező, ez alól a doktori hallgatók kivételt képeznek. További információt itt találhatsz róla. 

Államközi ösztöndíjakkal a fogadó ország kultúráját, művészetét ismerheted meg, miközben nyelvtudásod is fejlődik. A 2-8 hetes nyári egyetemek programját és helyszínét a fogadó ország határozza meg.

A célországok köre a nyári egyetemekre vonatkozó pályázati felhívásban érhető el. A pályázati feltételek, így az is, hogy kik vehetnek részt a programban, országonként változó.