Fedezd fel a világot a Pannónia Ösztöndíjprogrammal

Életre szóló élmények és egyedülálló szakmai fejlődés a világ szinte bármely országában!

A Pannónia Ösztöndíjprogram számos lehetőséget kínál a hallgatók számára külföldi tanulmányok folytatására, szakmai tapasztalatszerzésre és kutatásra a világ szinte bármely országában alapképzéstől a doktori tanulmányokig. Találd meg a hozzád illő lehetőséget! 


Pannónia ösztöndíjprogram logóval kép amelyen egy lány áll egy egyetemi épület előtt


Hogyan vehetsz részt? 

A Pannónia Ösztöndíjprogramra akkor tudsz pályázni, ha aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezel és az egyetemed részt vesz a programban – erről a nemzetközi koordinátortól tudsz érdeklődni! A küldő intézményed által megadott feltételek szerint pályázhatsz az alábbi ösztöndíjtípusokra:

  • Hosszú távú hallgatói mobilitás (2-12 hónap): tanulj egy vagy két szemesztert egy másik ország egyetemén, végezz kutatómunkát külföldön vagy szerezz szakmai gyakorlatot egy kinti szervezetnél!
  • Rövid távú hallgatói mobilitás (2-30 nap): tanulj vagy kutass külföldön, vegyél részt nemzetközi konferenciákon és nyári egyetemen! 
  • Kiválósági ösztöndíj (1-6 hónap): csatlakozz a legjobbak közé, tanulj a nemzetközi felsőoktatási rangsorok 250 legjobb egyetemének egyikén!  


Az egész világ nyitva áll előtted!

Nem csak Európán belül utazhatsz a Pannónia Ösztöndíjprogrammal: a világ szinte bármely országa lehet úti cél. Felfedezheted Ázsiát, Amerikát vagy akár Afrikát is! Mindezt ösztöndíj támogatással teheted meg, ami fedezi a külföldi megélhetésed jelentős részét, így fókuszálhatsz a szakmai fejlődésre és az élmények szerzésére.

Az ösztöndíj mértéke változik a célországtól és a mobilitás típusától függően: 

  • A hosszú távú hallgatói mobilitások ösztöndíjösszege célországtól függően havi 350.000-400.000 forint.
  • A rövid távú hallgatói mobilitások összege a képzési szinttől, a célországtól és a mobilitás hosszától függően napi 5.000-35.000 forint.
  • A kiválósági ösztöndíj összege célországtól függően havi 450.000-500.000 forint. A kiválósági ösztöndíjasok további támogatást igényelhetnek a tandíj, az utazás és a lakhatás fedezésére.

Annak érdekében, hogy mindenki számára elérhető legyen a program, esélyegyenlőségi kiegészítő támogatásra is lehet pályázni az alap ösztöndíj mellé, melynek mértéke részképzés esetén havi 100.000 forint, rövid távú mobilitás esetén pedig napi 2.500 forint.


Nincs elvesztegetett kredit!

Aggódsz, hogy a külföldön töltött időszak hátrányt jelentene az itthoni tanulmányaid szempontjából? Nincs okod, hiszen a Pannónia Ösztöndíjprogram garantálja a külföldön megszerzett kreditek elismerését. Ez azt jelenti, hogy minden kint szerzett kredited beszámításra kerül és biztosan nem fogsz emiatt csúszni!


Legyél te az elsők között!

Hányan mondhatják el magukról, hogy a világ legnevesebb egyetemein koptatják az iskolapadot? A Pannónia Ösztöndíjprogram keretében a Times Higher Education és a Quacquarelli Symonds nemzetközi felsőoktatási rangsorokban első 250 helyen szereplő külföldi felsőoktatási intézmények egyikébe is eljuthatsz!

A kiválósági ösztöndíjra a mester- doktori- és osztatlan képzésben résztvevő, meghatározott képzési területeken (elsősorban STEM+) tanuló, kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók pályázhatnak. Az ösztöndíjtámogatás mellé lakhatási-, utazási- és tandíjtámogatás is jár!


Vágj bele egy új kalandba, keresd fel az intézményed nemzetközi irodáját további információért!
További információ a Pannónia Ösztöndíjprogramról >>