Megújultak az Erasmus+ kiegészítő támogatások

Magasabb támogatási összeg, még több jogosult!

A 2021-2027-es Erasmus+ programszakasz egyik kiemelt prioritása az inklúzió és a sokszínűség. Ezért a program jelentős figyelmet fordít arra, hogy ha hallgatóként kevesebb lehetőséggel rendelkezel, akkor is nagyobb eséllyel vehess részt az Erasmus+ mobilitásban.

erasmus kiegészítő támogatás hír fölé kerülő kép


Esélyegyenlőségi kiegészítő támogatás

Szélesebb pályázói körben és magasabb támogatási összeggel pályázhatsz az Erasmus+ esélyegyenlőségi kiegészítő pénzügyi támogatásra! Ez azt jelenti, hogy az alap Erasmus+ ösztöndíjon felül további anyagi támogatásban részesülhetsz, amennyiben egészségügyi, oktatási, kulturális, társadalmi, gazdasági vagy földrajzi akadályokkal küzdő ösztöndíjas vagy.

Főbb tudnivalók

Az esélyegyenlőségi kiegészítő támogatás összege tanulmányi célú mobilitás és szakmai gyakorlat mobilitás esetén egyaránt havi 250 euró.

Rövid távú hallgatói mobilitás esetén az elnyerhető összeg egyszeri 100 euró (1-14 nap hosszúságú mobilitás esetén), illetve 150 euró (15-30 nap hosszúságú mobilitás esetén), az Erasmus+ alapösztöndíjon felül.

Kik pályázhatnak?

Amennyiben az Erasmus+ program 2021/2022-es tanévére tanulmányi célú, szakmai gyakorlati vagy rövid távú mobilitásra tervezel pályázni, vagy már nyertes pályázattal rendelkezel, jelentkezhetsz az esélyegyenlőségi kiegészítő támogatásra is. Jó, ha tudod azonban, hogy a pályázás időpontjában már lezárult mobilitásra, visszamenőleges támogatás nem igényelhető.

Hogyan pályázhatsz?

A jelentkezésedet az Erasmus+ program 2021/2022-es tanévére ösztöndíjat elnyert hallgatóként a tanév végéig folyamatosan tudod benyújtani a Tempus Közalapítvány által létrehozott online felületen:

https:\\eselyegyenloseg.tpf.hu


2022/2023-as tanév
Pályázati dokumentumok:

Segédanyagok

Pályázati sablonok:

Angol nyelvű nyilatkozatok:

2021/2022-es tanév
Pályázati dokumentumok:

Segédanyagok:

Adatkezelés: 


Fogyatékosággal élő vagy tartósan beteg hallgatók kiegészítő támogatása

Az Erasmus+ program 2021/2022-es tanévére Erasmus+ ösztöndíjat elnyert hallgatóként jogosult vagy pályázatot benyújtani, amennyiben tartós betegséggel vagy fogyatékossággal élsz és az állapotod igazolhatóan többletköltséget okoz a külföldi tartózkodás során az átlagos külföldi megélhetési költségekhez képest.

Főbb tudnivalók

Az igényelhető kiegészítő támogatás összege havi 250 euró. Rövid távú hallgatói mobilitás esetén egyszeri 100 euró (1-14 nap hosszúságú mobilitás esetén), vagy 150 euró (15-30 nap hosszúságú mobilitás esetén).

Javasolt a kiegészítő pályázatot a mobilitás tervezett kezdete előtt 3 hónappal benyújtani, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a bírálati folyamatra, a szerződéskötésre és a támogatási összeg kiutalására még a kiutazás előtt.

Amennyiben ezt meghaladó, alátámasztott igénye van a hallgatónak, úgy magasabb összegű támogatás is igényelhető, melyről tételes igénylés és elszámolás szükséges.

Hogyan pályázhatsz?

A pályázatodat a küldő intézményednél szükséges benyújtanod (Erasmus+ koordinátorodnál). Jelentkezni a 2021/2022-es tanév végéig folyamatosan tudsz.

A pályázáshoz a hiánytalanul kitöltött igénybejelentő excel és 3 hónapnál nem régebbi kórtörténeti összefoglaló benyújtása szükséges.

Pályázati dokumentumok a 2022/2023-as tanévre:

Pályázati dokumentumok a 2021/2022-es tanévre:

Adatkezelés:


    FONTOS!

    Az esélyegyenlőségi támogatás mellé egyidejűleg igényelheted a fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók kiegészítő pénzügyi támogatását is, amennyiben arra is jogosult vagy, rövid távú mobilitás esetén is.

    A böngészője elavult!

    Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

    ×