Megújultak az Erasmus+ kiegészítő támogatások

Magasabb támogatási összeg érhető el, még több jogosult számára.

Az Erasmus+ program egyenlő lehetőséget biztosít a kevesebb lehetőséggel rendelkező hallgatóknak, hogy külföldi mobilitásban vehessenek részt. Az alap ösztöndíj mellé kétféle kiegészítő támogatás is pályázható, melyek most még szélesebb kör számára érhetők el. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a pályázatokról.

erasmus kiegészítő támogatás hír fölé kerülő kép

Esélyegyenlőségi kiegészítő támogatás

Kik pályázhatnak?

Ha elnyerted a tanulmányi, szakmai gyakorlati vagy rövid távú mobilitási Erasmus+ ösztöndíjat, pályázhatsz esélyegyenlőségi kiegészítő támogatásra is. Ezáltal az alap ösztöndíjon felül további anyagi támogatásban részesülhetsz, amennyiben egészségügyi, oktatási, kulturális, társadalmi, gazdasági vagy földrajzi akadályokkal küzdő ösztöndíjas vagy.

Jó, ha tudod azonban, hogy a pályázás időpontjában már lezárult mobilitásra, visszamenőleges támogatás nem igényelhető.

Mekkora támogatásra számíthatsz?

Az esélyegyenlőségi kiegészítő támogatás összege tanulmányi célú mobilitás és szakmai gyakorlat mobilitás esetén egyaránt havi 250 euró.

Rövid távú hallgatói mobilitás esetén az elnyerhető összeg egyszeri 100 euró (1-14 nap hosszúságú mobilitás esetén), illetve 150 euró (15-30 nap hosszúságú mobilitás esetén), az alap Erasmus+ ösztöndíjon felül.

Hogyan pályázhatsz?

A jelentkezésedet Erasmus+ ösztöndíjat elnyert hallgatóként a tanév végéig folyamatosan tudod benyújtani az alábbi, Tempus Közalapítvány által létrehozott online felületen:

https:\\eselyegyenloseg.tpf.hu

A további információk a pályázók köréről és a letölthető dokumentumok
  az alábbi linken érhetők el.


Fogyatékosággal élő vagy tartósan beteg hallgatók kiegészítő támogatása

Kik pályázhatnak?

Ha elnyerted a tanulmányi, szakmai gyakorlati vagy rövid távú mobilitási Erasmus+ ösztöndíjat, jogosult vagy pályázni, amennyiben tartós betegséggel vagy fogyatékossággal élsz és az állapotod igazolhatóan többletköltséget okoz a külföldi tartózkodás során az átlagos külföldi megélhetési költségekhez képest.

Mekkora támogatásra számíthatsz?

Az igényelhető kiegészítő támogatás összege havi 250 euró. Rövid távú hallgatói mobilitás esetén egyszeri 100 euró (1-14 nap hosszúságú mobilitás esetén), vagy 150 euró (15-30 nap hosszúságú mobilitás esetén).

Erre figyelj a pályázáskor!

Javasolt a kiegészítő pályázatot a mobilitás tervezett kezdete előtt 3 hónappal benyújtani, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a bírálati folyamatra, a szerződéskötésre és a támogatási összeg kiutalására még a kiutazás előtt.

Amennyiben ezt meghaladó, alátámasztott igényed van, úgy magasabb összegű támogatás is igényelhető, amit tételesen kell indokolni és a költést hazaérkezés után számlákkal kell igazolni.

Hogyan pályázhatsz?

A pályázatodat a küldő intézményed Erasmus+ koordinátoránál kell benyújtanod. Jelentkezni folyamatosan tudsz.

A pályázáshoz a hiánytalanul kitöltött igénybejelentő excel és 3 hónapnál nem régebbi kórtörténeti összefoglaló benyújtás szükséges.

A további információk a pályázók köréről és a letölthető dokumentumok az alábbi linken érhetők el.

FONTOS!

Az esélyegyenlőségi támogatás mellé egyidejűleg igényelheted a fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók kiegészítő pénzügyi támogatását is, amennyiben arra is jogosult vagy, de ekkor is tételes igény beadása szükséges!

A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×